Portfolio

Shell Berlagehuis

Argility (Argentum) heeft via collega-bedrijf ‘Puur & Partners’ een prachtige opdracht uitgevoerd in het Berlagehuis te Den Haag. Dit monumentale pand wordt door Shell gehuurd en ingezet als tijdelijke kantoorruimte. Echter waren er wat uitdagingen op het gebied van akoestiek en geluidsbeheersing.

Uitdagingen

Bij de werkzaamheden kwamen enkele uitdagingen kijken. Bijvoorbeeld de voor Shell zeer belangrijke veiligheidscriteria op het gebied van Health Safety & Environment (HSE). Doordat dat we te maken hadden met een monumentaal pand, golden er bijzondere eisen; bijvoorbeeld dat de identiteit van het gebouw beschermd moet worden.

Een akoestische verbetering in de ontvangstruimte

In de ontvangstruimte in het Berlagehuis was een enorme nagalm aanwezig. Erg onprettig in de dagelijkse gang van zaken en erg nadelig voor de verstaanbaarheid van de mensen in het pand. Onze eerste opdracht was dan ook om binnen drie weken een akoestische verbetering te realiseren die voldeed aan de wettelijke norm én aan de eisen vanuit Shell.

Onze aanpak

In onze rol waren wij eindverantwoordelijk voor de planning, haalbaarheid, coördinatie en begeleiding van de gehele projectuitvoer. Het doel: de akoestiek te verbeteren in de entree, atrium, lifthallen, bistro en trappenhuizen, zonder dat het direct zichtbaar was dat er aanpassingen hadden plaatsgevonden.

Eén van de grootste uitdagingen was hoe dit uit te voeren in een atrium/entree van 7,5 meter hoog (!). Met ruim 8,3 ton aan ijzer is er een steiger gerealiseerd vanaf waar iedereen op een veilige manier kon werken. Door vervolgens BASWAphon Fine toe te passen op de wanden en het plafond behoort de nagalm nu tot het verleden. De verstaanbaarheid is 100% verbeterd en de identiteit van het gebouw van het gebouw is hetzelfde gebleven.

Ook een bijzondere uitdaging?

Wij leveren professionals op het gebied van interim-management, projectmanagement, advies en onderzoek. Benieuwd naar hoe onze mensgerichte aanpak er in de praktijk uitziet?

Neem contact op, we helpen je graag.